1

Susitikimas-diskusija su STEAM karjeros NBS eksperte Cristina Calheiros

Lapkričio 23 dieną Jotvingių gimnazijos mokiniai kartu su fizikos mokytoja Irena Ribinskiene, anglų kalbos mokytoja Lina Petraškiene bei istorijos mokytoja Virginija Svinkūniene dalyvavo nuotoliniame susitikime su STEAM karjeros NBS eksperte Cristina Calheiros, Nyderlandai (Leading Professional in Water Resilient Cities at RHDHV).

Mūsų gimnazijai tapus pirmąja Lietuvoje Europos mėlynąja mokykla, tęsiame savo veiklas kartu su  Italijos ir Graikijos mokyklomis,  turime galimybę susitikti nuotoliniu būdu su  NBS ekspertais  ir gauti atsakymus į mums rūpimus klausimus.

Šio susitikimo metu bendravome su mokiniais iš  Lenkijos, Portugalijos, Belgijos, Izraelio ir Lietuvos.

Mokiniai aktyviai domėjosi įvairiomis sritimis, klausė jiems rūpimų klausimų  vandens tematika, domėjos ekspertės veikla ir karjera STEM ugdyme.

Mokinių atsiliepimai:

„Ne visada gyvenime prireikia tų žinių kurias išmokai mokykloje, išmokau tai, kad geriau žinoti visko po truputį negu žinoti vieną dalyką gerai”.

Cristina Calheiros  teigė, kad pasaulyje neįmanoma visko žinoti, todėl gyvenimo eigoje eini ir mokaisi iš kiekvieno žingsnio.”

„Cristina Calheiros rekomenduoja aktyviai dalyvauti  pamokose, neabejoti ir  dalyvauti projektinėse veiklose, jas pristatinėti, nes kalbėjimas prieš auditoriją visada bus gera ir reikalinga gyvenimo praktika“.

Irena Ribinskienė.