1

Konferencijoje dėl Europos ateities svarstyta klimato kaitos problema

Gruodžio 2 dieną vyko nuotolinė diskusija apie klimato kaitą ir aplinką ateities Europoje, kurioje buvo diskutuojama klimato kaitos ir aplinkos apsaugos klausimai: kokie pokyčiai reikalingi Europos ateityje? Kokia yra Europos ateitis? Diskusijoje dalyvavo ir Jotvingių gimnazijos mokinė Odeta Orlinskaitė, bei mokytojos Virginija Svinkūnienė ir Irena Ribinskienė. Diskusijos metu savo požiūrį ir nuomonę išsakė Europos komisijos narys Virginijus Sinkevičius, VU TSPMI Jean Monnet Chair profesorius Ramūnas Vilpišauskas ir aplinkosaugos koalicijos pirmininkė Lina Paškevičiūtė. Idėjų dirbtuvių metu dalyviai turėjo galimybę išsakyti savo nuomonę, apie tai kokios Europos tikimės, ką galima padaryti, kad gyventume švaresnėje ir tvaresnėje aplinkoje. Grupėse buvo aptarti pagrindiniai klimato ir aplinkos apsaugos srityje kylantys iššūkiai ir diskutuojama kokiu būdu juos įveikti.

Atstovaudamos savo gimnaziją, kaip Mėlynąją mokyklą,  mes iškėlėme jūrų ir vandenynų užterštumo plastiku problemą ir ieškojome būdų jai spręsti. Įdomu, kad kai buvo pristatomi visų darbo grupių iškeltos problemos ir jų sprendimo būdai, paaiškėjo, kad ši problema buvo aktuali beveik visiems.

Paskutinis diskusijos tikslas buvo balsuoti, kurios iš idėjų yra aktualiausios ir svarbiausios. Daugiausiai balsų, net 33%, gavo pasiūlymas: ,,Daugiau komunikacijos apie tai, kas yra klimato kaita: skleisti žinią socialiniuose tinkluose, per influencerius, rodyti pavyzdį kitiems”. Idėja bus užfiksuota Konferencija dėl Europos ateities platformoje.

V.Svinkūnienė