1

Mėlynoji mokykla tęsia savo veiklą. „Healthy and Clean Seas without plastics“.

Gruodžio 21 d. vyko pirmasis mokinių ir mokytojų trišalis virtualus susitikimas. Jame dalyvavo mokiniai iš Italijos (Cesena (Fc), Italy Liceo Linguistico Statale), mokytoja Antonietta Amore ir Graikijos (Senior High School of Anthousa in Attica), mokytoja EFTYCHIA KONSTANTINIDOU.
Susitikime dalyvavo I ir II gimnazijos klasių mokiniai ir mokytojos: Lina Petraškiene, Virginija Svinkūniene, Irena Ribinskienė ir Dagna Paušaitė.
Europos mėlynojoje mokykloje mokytojai aktyviai paverčia vandenyną svarbia mokyklos mokymo programos dalimi, mokydamiesi projektiniu būdu. Kartu su Italijos ir Graikijos mokyklomis priėmę „Find the Blue“ iššūkį, pasirinkome aktualią vandenyno temą Healthy and Clean Seas without plastics. Alytaus Jotvingių gimnazija yra sertifikuota Europos mėlynoji mokykla, kuri tapo Europos mėlynųjų mokyklų tinklo dalimi. Dalyvaudami projektinėje veikloje mokytojai ir mokiniai tampa vandenyno ir jūrų pokyčių ir tvarumo agentais, dalinasi patirtimi su kitų mokyklų mokytojais ir mokiniais.
Bendradarbiaudami eTwinning portale mokytojai ir mokiniai pagerins savo supratimą apie vandenyną ir ugdys mokinių atsakomybės jausmą. Ši iniciatyva skatina mokinius aktyviai mokytis, tobulinti bendravimo įgūdžius ir suteikia galimybę įgyti išsamesnių žinių ir įgūdžių vandenyno tema, pradedant nuo savo socialinės aplinkos.
Susitikimo metu mokytojos pristatė mokiniams organizuojamas veiklas, sukūrė aktualias užduotis. Kiekvienos mokyklos mokiniai anglų kalba pristatė savo ugdymo įstaigą, papasakojo apie save, savo pomėgius ir palinkėjo vieni kitiems gražių švenčių.
Irena Ribinskienė.