1

STEAM KARJERA SU JUNGTINIU EUROPOS TYRIMŲ CENTRU

Kovo 17d. II klasių gimnazijos mokiniai dalyvavo internetinėje STEAM  Three Rs karjeros pokalbių sesijoje su eksperte Monica Piergiovanni iš Europos Komisijos Jungtinio tyrimų centro(JRC).

Tikslas buvo įkvėpti mokinius kritiškai mąstyti apie ateities mokslo pažangą nenaudojant gyvūnų ir įgyti įgūdžių bei diskutuoti sudėtingomis temomis, tokiomis kaip bandymai su gyvūnais moksle. Tai taikoma visose disciplinose, kuriose naudojami gyvūnai – nuo fundamentaliųjų mokslinių tyrimų iki taikomųjų mokslinių tyrimų, vaistų kūrimo ir cheminių medžiagų saugos tikrinimų. Tai reiškia, kad gyvūnai turėtų būti naudojami tik tuo atveju, kai nėra tinkamų alternatyvų. Mokiniai ugdo gamtos mokslų raštingumo įgūdžius, tyrinėdami tokias temas kaip mokslo etika, kaip Europos Sąjunga saugo laboratorinių gyvūnų gerovę ir kokias aukštųjų technologijų priemones, kurios nėra naudojamos su gyvūnais, galima naudoti kaip alternatyvas.

STE(A)M IT karjeros tinklo patarėja I. Ribinskiene

http://steamit.eun.org/career-advisers-network/meet-our-network-members/

STE(A)M IT & Three Rs STEM Careers interview – Researcher for the European Comission

THREE RS VIDEO INTERVIEW: MONICA PIERGIOVANNI, RESEARCHER FOR AN EU INSTITUTION

https://www.youtube.com/watch?v=mjwtbh4eMjI

Interview for the Three Rs and STE(A)M IT Repository of STEM Jobs profiles with Luísa Bastos, Programme Leader for an Animal Advocacy NGO.

https://www.youtube.com/watch?v=kjQ_Vu-9oFI

Career Advisers Network