1

Tarptautinė konferencija “UNDERSTANDING AND ACTING FOR A HEALTHY PLASTIC FREE SEA”

Jotvingių gimnazijos “Mėlynosios mokyklos“ komandos nariai 2022m. balandžio 12d. dalyvavo tarptautinėje nuotolinėje mokinių konferencijoje, skirtoje jūrų ir vandenynų užterštumo plastiku problemai aptarti. Konferencijos organizatoriai buvo projekto  partneriai iš Italijos  Liceo Linguistico Statale “ILARIA ALPI”, dalyvavo ir Gymnasio of Anthousa iš Graikijos mokiniai.

Renginio metu pagrindinis dėmesys buvo skiriamas taršos plastiku kelių ištyrimui ir supratimui, poveikiui jūrų ekosistemoms ir naujoms taršos stebėjimo bei pašalinimo technologijoms. Mokiniai taip pat rėmėsi įvairiais žaliosios ekonomikos veikimo aspektais, atsižvelgiant į žiedinės ekonomikos perspektyvą. Konferencijos dalyviai skleidė aktyvaus pilietiškumo žinią.

Alytaus Jotvingių gimnazijos mokiniai skaitė tris pranešimus: Aivija Sinkevičiūtė iš 1b klasės pristatė gimnazijoje atliktos apklausos apie plastiko daromą žalą rezultatus. 2d klasės mokinės Melita Zavestauskaitė, Agnė Petuškaitė ir Laura Miglinaitė skaitė pranešimą “Proposals for Reduction of Plastics“. Linas Barzdžius 2d ir Žeimantė Lopetaitė 2c supažindino su STEAM (IT) karjeros galimybėmis Europoje.

Konferencijos metu mokiniai lavino anglų kalbos ir viešojo kalbėjimo įgūdžius, pagilino žinias apie plastiko taršą ir jo sprendimo būdus.

“Mėlynosios mokyklos“ komanda.