1

„Ateities inžinerijos“ (AI) 5-ojo sezono pavasario sesija

Šių metų birželio 10 dieną Vilnius Tech universitete vyko „Ateities inžinerijos“ (AI) 5-ojo sezono pavasario sesija, kurios pagrindinis tikslas – užbaigtų projektinių darbų pristatymas – konkursas, kuris vyko Vilnius Tech Centriniuose rūmuose, Saulėtekio al. 11.  Visi kontaktiniai pristatymai vyko bendroje erdvėje prie savo stendų, naudojant darbo plakato bei aprašo informaciją, taip pat ir “gyvą” darbo rezultato demonstravimą. Buvo demonstruojamos skaidres ir video filmukai.

Alytaus Jotvingių gimnazijos mokiniai pristatinėjo 3 projektinius darbus.

Šarona Kozak 3b klasė pristatinėjo projektą „Akiniai regos sutrikimų turintiems asmenims“. AI tematika „Biomedicinos inžinerija“. Darbo vadovas informacinių technologijų mokytojas metodininkas Rolandas Bartkus, darbo konsultantas VILNIUS TECH dėstytojas DONATAS LUKŠYS. Projektas susilaukė susidomėjimo ir konkurso dalyvių buvo labai gerai įvertintas.

Kitas projektas „Arduino mikrovaldikliu valdoma bioninė ranka“ autorius Linas Barzdžius 2D klasė, vadovas informacinių technologijų mokytojas  metodininkas Rolandas Bartkus, konsultantas lekt. Donatas Lukšys AI tematikoje biomedicinos inžinerija buvo vienas iš geriausių.

Na ir projektas konkurse laimėjęs 1 vietą. „ŠVIEŽIŲ PRIESKONIŲ LENTYNA SU AUTOMATINIU LAISTYMU IR APŠVIETIMU.“ „Ateities inžinerijos“ tematika: Išmanusis šiltnamis. Projekto autoriai Andrius Rakauskas, Linas Barzdžius, Tomas Klizas, Saulė Aleknavičiūtė iš  2e ir 2d klasių. Darbo vadovas informacinių technologijų mokytojas metodininkas Rolandas Bartkus, konsultantė  doc. dr. Ina Tetsman. Po trumpos pietų pertraukos viena valanda buvo skirta pasirinktinėms veikloms, kurių metu susipažinome su įvairiomis šiuolaikinės inžinerijos inovacijomis, mokomosiomis ir mokslinėmis laboratorijomis, galėjome pasikonsultuoti priėmimo ir studijų klausimais, o mokytojai buvo pakviesti susipažinti ir padiskutuoti apie naująją AI sezono naujovę – galimą NVŠ finansavimą AI veiklomis.