Projektinės veikos ,,Pažinkime Lietuvą gido akimis“ pristatymas – kelionė po Alytų ir jo apylinkes

Bendri dokumentai

Pasirinkę humanitarinio ir socialinio ugdymosi kryptį, 1 b klasės mokiniai įsipareigojo domėtis gido veikla.

Pirmąjį šių mokslo metų pusmetį gimnazistai stebėjo profesionalių ekskursijų vadovų veiklą Alytaus mieste, lankėsi muziejuose, ekskursijose. Pirmuose projektinės veiklos užsiėmimuose patys nusprendė, kokią ,,Pažinkime Lietuvą gido akimis“ temą nagrinės, vėliau jie kaupė informacinę medžiagą, konsultavosi su lietuvių kalbos, istorijos, geografijos ir anglų kalbos mokytojomis, ruošė pristatymus- ekskursijas.

Projektinės veikos ,,Pažinkime Lietuvą gido akimis“ pirmasis etapas – ekskursijos po Alytaus miestą ir apylinkes. Mokiniai, dirbę atsitiktine tvarka suburtais trejetukais, parengė pranešimus – ekskursijas. Projektinės veiklos pristatymų skaitykloje metu ,,vykome“ į išvykas Alytaus miesto sode, prie Dailidės ežerėlio, lankėmės A.Matučio muziejuje ir medžių skulptūrų parke, domėjomės Laisvės angelo istorija, neofreskomis ir jų autoriais, susipažinome su Kraštotyros muziejaus ekspozicijomis. Jaunieji ekskursijų vadovai mus pakvietė apsilankyti Sinagogoje, Vidzgirio botaniniame draustinyje, pasakojo, kaip susiklostė Alytaus žydų likimas, grožėjomės Alytaus piliakalniu ir Baltosios rožės tiltu, neakivaizdžiai vykome į Punios šilą ir Dainavos apygardos partizanų žeminę. Su 1 b klase dirbę ir projektinę veiklą kuravę mokytojos (Erika Balynienė, Laimutė Arlauskaitė, Virginija Klusevičienė, Daiva Baliukonytė) vertino ekskursinės medžiagos turinį, struktūrą, lietuvių ir anglų kalbų sklandumą, įtaigumą, santykį su klausytoju ir vizualizaciją.

Pristatymuose dalyvavę ir jį vertinę gimnazijos vadovai pasidžiaugė mokinių sėkme. Tai vienas pirmųjų pirmokų projektinės veiklos pristatymų, todėl neišvengta ir trūkumų, bet mokytis ir tobulėti jaunieji ekskursijų vadovai galės antrajame projektinės veiklos etape, kai išvykos persikels į kitus šalies miestus.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Baliukonytė.