Integruotas istorijos, pilietinio ugdymo ir IT projektas  ,,LIETUVOS PARTIZANINIS KARAS SU SSRS“   

Bendri dokumentai

Integruotas istorijos, pilietinio ugdymo ir IT projektas  ,,LIETUVOS PARTIZANINIS KARAS SU SSRS“  

 Balandžio mėnesį Alytaus Jotvingių gimnazijos antrokai vykdė trumpalaikį integruotą projektą ,,Lietuvos partizaninis karas su SSRS“. Kadangi STEAM yra integruotas mokymas(-is) tai yra paprastas būdas, padedantis vaikams pamokose įgyjamas žinias iš karto pritaikyti praktiškai.  

Projekto tikslas: atskleisti Lietuvos partizaninio karo su SSRS svarbiausias asmenybes ir įvykius (orientuojantis į Dainavos partizanų apygardą) integruojant istorijos, pilietinio ugdymo ir IT dalykus. Mokiniai naudodamiesi internete rastais informacijos šaltiniais, juos kritiškai analizuodami  ir atrinkdami informaciją, turėjo parengti pristatymą SWAY arba PREZI programa pagal nurodytus kriterijus.Atliktą darbą mokiniai pristatė klasėse Microsoft Teams aplinkoje. Pristatydami darbą klasėje mokiniai ugdė viešojo kalbėjimo įgūdžius, demonstravo gebėjimus rišliai pristatyti temą ir atsakyti į klausimus. 

Vykdant projektąbuvo ugdomos STEAM ir bendrosios kompetencijos: informacijos paieškos, naudojimosi IT, kūrybiškumo, kritinio mąstymo, komunikavimo. Buvo įdomu klausyti mokinių parengtų pranešimų ir stebėti jų išmonę ir kūrybiškumą įvaldant SWEY ir PREZI programas.  

 Virginija Svinkūnienė, Janina Kuchalskienė, Rolandas Bartkus