Alytaus STEAM atviros prieigos centro atidaryme

Bendri dokumentai
Spalio 27 d. buvo oficialiai paskelbtas STEAM atviros prieigos centrų startas Lietuvoje. Į atidarymo renginį teletiltu susijungė visi 10 centrų: 7 regioniniai (Alytaus, Marijampolės, Panevėžio, Šiaulių, Tauragės, Telšių, Utenos) ir 3 metodiniai centrai (Vilniaus, Kauno, Klaipėdos). Visų centrų veiklos orientuotos į mokinių – ateities STEAM mokslo sričių tyrėjų – ugdymą, jų pasiekimų ir praktinių gebėjimų ugdymą.
Alytaus STEAM atviros prieigos centras atidarytas Alytaus kolegijoje. Šiame renginyje dalyvavo ir mūsų gimnazijos IIIb klasės mokiniai Domas Liorenta, Elvinas Žvirblys, Martynas Butrimas ir Justas Palšis. Jie turėjo galimybę ne tik pamatyti įrengtas modernias fizikos ir inžinerijos, IT/ robotikos laboratorijas, bet ir sudalyvauti STEAM penkiakovėje. Jiems teko išbandyti judančių vabaliukų gaminimą ir STEAM logotipo kūrimą iš pasigamintų ikriukų. Vaikinai turėjo progą išbandyti kaip veikia biologijos ir chemijos laboratorija, bei maisto technologijų, kulinarinio meno ir sveikatinimo skaitmeninė FabLab erdvė.
Su pakilia nuotaika grįžome į gimnaziją pasiruošę praktiškai susipažinti su gamtos, technologijų, inžinerijos, matematikos mokslų dėsniais.
M. Stasiukynienė.