Išmėginome savo jėgas, kurdami lėlių spektaklį

Bendri dokumentai

Alytaus Jotvingių gimnazijos IId klasės mokiniai visus mokslo metus dalyvavo integruotame Steam projekte „Kastytis ir Jūratė“. Buvo integruojama lietuvių kalba ir literatūra, biologija, informacinės technologijos. Kas išsiaiškintų, kaip reikia kurti lėlių spektaklį, mokiniai lankėsi Alytaus lėlių kambaryje „Aitvaras“, susipažino su įvairiomis lėlėmis, pasisėmė idėjų, kaip jas pagaminti, išklausė praktinių patarimų apie spektaklio kūrimą.

Norint pagaminti lėles, reikėjo pasigilinti į žmogaus kūno sandarą, sąnarius. Lėles mokiniai pjaustė gimnazijoje esančiomis lazerinėmis staklėmis, jas dekoravo pasirinktomis technikomis. Pastatymui buvo pasirinktas K. Ostrausko kūrinys „Jūratė ir Kastytis“. Nemažai laiko užtruko pasirodymo repeticijos. Mokiniai patys buvo garso režisieriai, Armandas birbyne improvizuodamas įvairius lietuvių liaudies ir pasaulio klasikos kūrinius sukūrė garso takelį.

Mokslo metų pabaigoje savo darbą pristatėme gimnazijos bendruomenei, o po pasirodymo lėlės eksponuojamos parodoje gimnazijos skaitykloje.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja metodininkė Rima Bartkienė, biologijos mokytoja metodininkė Lina Rutkauskaitė, informacinių technologijų mokytojas metodininkas Rolandas Bartkus