Lietuva gido akimis

Bendri dokumentai

Alytaus Jotvingių gimnazijos I b klasę ekskursijoje po Alytaus senamiestį, miesto parkų takais lydėjo ekskursijų vadovas, Alytaus kraštotyros muziejaus muziejininkas, istorikas Vilmantas Dunderis.

Gimnazistai susipažino su profesionalaus gido darbo specifika, klausė pasakojimų apie senąjį Miesto sodą, senamiesčio parką, Alytaus Kurorto istoriją. Gyventojai pagrįstai didžiuojasi, kad senasis miesto parkas su fontanu įrašytas į Lietuvos Respublikos nekilnojamų kultūros vertybių registro urbanizuotų vietovių sąrašą. Daugelis mokinių išvykoje naujai pažvelgė ir į Žaląją mokyklą, nes jos istorija tikrai intriguojanti, išklausė pasakojimą apie ,,Laisvės angelo“ ir paslaptingą monumento bareljefų sugrįžimą į senąją vietą. Paminklas „Laisvės angelas“ – tai pagarbos ir atminimo ženklas, žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę, gera žinoti, kad paminklo ir skulptūros autorius – žinomas skulptorius dzūkas Antanas Aleksandravičius.

Mokiniai rengdamiesi ilgalaikiam projektui gimnazijoje galės pasinaudoti ekskursijoje įgyta patirtimi ir naudinga informacija.

Būsimuosius gidus į ekskursiją lydėjo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Baliukonytė bei istorijos mokytoja Laimutė Arlauskaitė.

Lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja Daiva Baliukonytė.