Konferencija ,,Įdomioji ekologija“

Bendri dokumentai

Pirmoji ir didžiausia Lietuvoje pakuočių atliekų tvarkymo organizacija „Žaliasis taškas” kartu su EUROPE DIRECT centrais Lietuvoje, jau trečiąjį kartą organizavo aplinkosauginę konferenciją „Įdomioji ekologija”, skirtą Žemės dienai paminėti. Konferencijoje kartu su technologijų mokytojais Jūrate Puidokiene ir Matu Šarkumi bei pilietiškumo mokytoja Virginija Svinkūniene dalyvavo ir Alytaus Jotvingių gimnazijos mokiniai.

Siekdami prisidėti prie Žemės saugojimo, turime žinoti, kokiais būdais tai galime padaryti, o vienas iš paprasčiausių būdų – atliekų kiekio kasdienybėje mažinimas bei teisingas atliekų tvarkymas!

Konferencijos metu mokiniai buvo supažindinti su ekologijos, teisingo kasdienybėje susidarančių atliekų tvarkymo principais bei pakuočių atliekų rūšiavimo taisyklėmis, pristatytos pakuočių perdirbamumo galimybes, inovacijos pakuočių gaminimo srityje bei įprastinių pakuočių alternatyvos. Antroje dalyje buvo įdomu klausyti pranešimų apie perdirbtų medžiagų antrinį panaudojimą, dizainerių sprendimus, pagamintus daiktus.

Istorijos mokytoja metodininkė Virginija Svinkūnienė.