I A klasės įspūdžiai STEAM centre

Bendri dokumentai

2023 m. gegužės 24 d. Alytaus Jotvingių gimnazijos Ia klasės mokiniai kartu su fizikos mokytoja Jūrate Juškevičiene ir lietuvių kalbos mokytoja Rima Bartkiene vyko į Alytaus kolegijos STEAM centrą, kur pasidaliję į dvi grupeles dalyvavo įdomiose, tačiau labai skirtingose veiklose.

Pirmoji mokinių grupė susipažino su multimetru, sprendė fizikos uždavinius, atliko bandymus, susijusius su varža. Multimetras — elektroninis matavimo prietaisas, kuris gali matuoti įvairius dydžius, tokius kaip įtampa, srovė, varža. Tai naudingas prietaisas norint dirbti su elektronika ar elektros tinklais. Mokiniams puikiai sekėsi atlikti pateiktas užduotis. Atliekant bandymą „Lygiagrečiojo laidininkų jungimo tyrimas, naudojant ELECTRONIC SNAP CIRCUITS rinkinį“, pavyko įvardinti nurodytus elektros grandinės elementus bei nupiešti jų žymėjimo simbolius. Po to naudojant elementų pažymėjimus popieriaus lape buvo nubraižyta elektrinė grandinė. Sujungus prietaisus pagal paveikslėlyje pateiktas grandines, multimetru buvo išmatuota šaltinio ir lempučių įtampa bei aptarti grandinių pranašumus bei skirtumus.

Antroji mokinių grupė dalyvavo konditerinės krypties užsiėmime, kur susipažino su šokoladinių saldainių gamyba, patys vaišinosi bei kitus bendraklasius vaišino savo pagamintais desertais, kurie suteikė „laimės akimirkų“ kiekvienam dalyvavusiajam.

Visi mokiniai džiaugėsi smagiai praleidę laiką bei sužinoję naujų dalykų.

Paulius Šlekys, Ia klasės mokinys.