BIOLOGIJA ŠIUOLAIKINIO MENO IR KITŲ GYVYBĖS MOKSLŲ KONTEKSTE

Bendri dokumentai

„Mūsų ateitis – gyvybės mokslai“ – tokį skambų šūkį pasirinko Vilniaus universiteto Gyvybės mokslų centras, apjungęs biochemijos, biotechnologijos, molekulinės biologijos, genetikos, neurobiologijos, molekulinės medicinos ir kitų susijusių krypčių mokslinius tyrimus, studijas, technologinę plėtrą. Lapkričio 27 d. grupė trečiokų ir biologijos mokytoja Rasa Zubrickienė bei matematikos mokytoja Dalė Surdokienė dalyvavo edukaciniame renginyje Vilniuje – lankėsi moderniausiose centro laboratorijose ir MO muziejuje.

Gyvybės mokslų centre mokiniai aplankė audinių inžinerijos, molekulinės biologijos, priešvėžinių junginių tyrimų ir ląstelių membranų modelių ir jutiklių laboratorijas, domėjosi mokslo aktualijomis, mokslininkų – tyrėjų darbo ypatumais ir studijų galimybėmis bei perspektyvomis.
MO muziejuje mokiniai turėjo galimybę keliauti laiku ir persikelti į 1990-2000 metų Lietuvą, netradiciškai susieti gamtos mokslus ir šiuolaikinį meną, pamąstyti apie evoliuciją – rūšių atsiradimą ir kaitą, apžvelgti, kaip atsiranda ir sąveikauja bei viena kitos raidą veikia įvairios gyvybės formos. Mokiniai susipažino su MO muziejaus paroda „Rūšių atsiradimas. 90-ųjų DNR“, primenančia nepriklausomos Lietuvos kūrimąsi, atliko praktinę užduotį – gavę „anketos“ lapus tyrinėjo parodos eksponatus, atkūrė ir aprašė dešimtojo dešimtmečio žmogų, jo išvaizdą, pomėgius, požiūrį į gyvenimą.
Gimnazistai kūrybingai ir įdomiai tęsė mokyklos kursą netradicinėse aplinkose, bendradarbiaudami būrė draugišką kolektyvą.
Rasa Zubrickienė, Dalė Surdokienė